Mérgező italunk a tej – megdöbbentő titkok nyomában

Tej ipar borzalmai - dokumentum film

A tej nem élelmiszer! Állitja az alábbi dokumentum
film a tej élettani, és egészség károsító hatásairól.

“A tej élet erő egészség!” Mondták nekünk gyermekkorunkban. “Mindenkinek szüksége van tejre” állítják nekünk naponta a reklámokban.

A tejjel kapcsolatos tévhitek szinte dogmaként vésődtek a tudatunkba, és igen nehéz elhinnünk, hogy egészségünk szempontjából az egyik legveszélyesebb táplálékunk a tej, és az abból készült élelmiszerek széles spektruma.

A tejet valójában tévesen tartják az ember számára tökéletes tápláléknak, hiszen a tehéntej a borjak gyors fejlődéséhez szükséges, fehérjékben és egyéb anyagokban gazdag táplálék.

Nincs a világon más faj az emberen kívül, amelynek felnőtt egyedei előszeretettel fogyasztják egy más állatfaj anyatejét! A tej vitamin- és ásványianyag-tartalma – lévén egy más faj anyateje – nagymértékben különbözik az emberi szervezet igényeitől, így például túl sok nátriumot és túl kevés C-vitamint tartalmaz.

Ugyanakkor számos, az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagot megköt, így a más táplálékokból származó értékes anyagok felszívódását gátolja.

A tejbe kerülő rovarirtó, hozamfokozó, növekedésserkentő anyagok, antibiotikumok és hormonok számos egyéb betegséget és a tejet nem fogyasztók körében elképzelhetetlen elváltozásokat okoznak.

Megdöbbentő tények a tej és tejtermékek valós egészségügyi hatásáról, kockázatáról.

Német dokumentum film a tejről, mely szinkronizálva nézhető!

 

 

Véleményed? Mit gondolsz ezek után a tejről? Van kedved még tejet inni, vagy tejterméket fogyasztani?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.